Okul Müdürü Ahmet Turan Ulutaş'ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Okul Müdürü Ahmet Turan Ulutaş'ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Sevgili Öğrenciler, Değerli Anne ve Babalar, Çok Kıymetli Öğretmenlerimiz;

Ülkemize ve milletimize dayatılan esaret boyunduruğunu kırmak, bağımsızlığımızı kazanmak için milletçe çıktığımız kutlu mücadelenin bugün 102. yılını yaşamaktayız.

Dünyada ve özelde de bölgemizde ortaya çıkan gelişmeler; devlet olarak, millet olarak bizim her zaman güçlü olmamızı zorunlu kılmaktadır. 

Bilimde, teknolojide, sağlıkta, mimaride, eğitimde, askeri alanda, mühendislikte, sanatta kısacası her alanda dünyada hem en önde hem de öncü olmalıyız. 

Sevgili öğrenciler;

Son yıllarda yukarıda sözünü ettiğimiz alanlarda başarılı çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu çalışmaların karşılığında da güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bunlar ülkemizin gelişmişliği anlamında çok kıymetli kazanımlardır. Sizlerden isteğimiz çok stratejik düşünmek vasıtasıyla bu kazanımların devamını sağlamak ve daha da ötelere taşımak için çok çalışmanız ve kendinizi geliştirmenizdir. Bu dönemde bizler, aileniz, milletiniz ve yüce devletiniz sizlerin yanındadır. En büyük destekçinizdir. 

Gök kubbemizde dalgalanan şanlı bayrağımız, minarelerden arşa yayılan ezan sesimiz ve her daim mazlumun yanında, zalimin karşısında olan kutlu devletimiz sizlere emanet edilmiştir. Emanetleri yaşatmak, korumak ve yüceltmek sizlerin vazifesidir. Vazifenizin her daim bilincinde olunuz. 

Değerli anne ve babalar;

Gençlerimiz her ne kadar sizlerin çocukları olsa da devletimizi ve milletimizi geliştirmek, yüceltmek, korumak ve yaşatmak görevlerini üstlenmekle birlikte milletimizin geleceğinin teminatıdır. Gençlerimizin bu bilinçte ve kararlılıkta yetişmesinde sizlerin de katkıları çok önemlidir, çok değerlidir. 

Çok kıymetli öğretmenlerimiz;

Bizler gençlerin yetişmesi adına, ülkemizin geleceği için en önemli stratejik görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Bizler eğitimde başarılı olamazsak hiçbir alanda başarılı olamayız. Bundan ötürü öğrencilerimizle birlikte olduğumuz her alanda onlara bağımsızlığın değerini, çalışmalarının gerekliliğini anlatmalıyız. Onların başarılı, görev ve sorumluluklarını bilen birer vatandaş, ülkesini seven, onu korumak ve geliştirmek adına kararlı bireyler olarak topluma kazandırmamız gerekir. 

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu davada şehit olan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum. Bugün 102. yılını kutladığımız Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.

 Ahmet Turan Ulutaş

Halil Rıfat Paşa Anadolu Lisesi Müdürü


 

19.05.2021 1171